nettapotek

Nettapotek har mange muligheter

Vi har for lengst beveget oss inn i en digital verden og ville hatt vanskeligheter med å forestille oss et liv uten internett og nettjenester. Se bare nå på hvordan vi i store deler av verden har med vitende og vilje fysisk isolert oss i en periode, men opprettholder livene våre på nettet.

Der vi fysisk har satt pause under denne pandemien har mange kunne arbeide og fortsette skolegang via internett hjemmefra. Korona pandemien ville for eksempel sett veldig annerledes ut for 30 år siden.

Med alt av tjenester og salg over nettet så opplever forskjellige bransjer en ny vår. Fysiske hindringer fjernes og man har muligheten til å utvide, forandre og bevege seg inn på helt nye områder som tidligere var mye vanskeligere.

Apotek på nett

Et nytt fenomen som er på full fart oppover og som kommer til å forandre en hel bransje, er nettapotek. Dette er en solid og trygg bransje som henger etter her i landet, men som allerede de siste årene har forandret seg mye. Bransjen nettapotek er under en enorm forvandling.

Gammel bransje i ny forpakning

Apotek har i flere hundre år vært en solid og forankret institusjon i samfunnet. Alle har en stor grad av en genuin forståelse av et apoteks oppgave og en forhøyet tillit til utførelsen av apotekenes oppgaver. Det er sjeldent man hører om at det ene eller det andre apoteket er dårlig i å utføre oppgavene sine, det eneste man kan si er at et apotek har større varesortiment eller større lokaler enn andre.

Når apotekene de siste årene har begitt seg ut på internett, har dette gitt dem uante muligheter og åpnet for nettapotek med egne nisjer og nettapotek som kan utvide til helt nye kundegrupper og tilby helt nye varetyper.

Nytt nettapotek

Man kan komme til å se store kjeder som tilbyr helt andre typer varer som husholdningsartikler og klesvarer, legge til en apotekavdeling.

I USA er dette et vanlig konsept hvor man ser at blant annet den store kjeden Walmart, tilbyr kundene alle typer varer inkludert apotekvarer. Dette gjelder både i deres fysiske utsalgssteder som på nett.

Kan man for eksempel i fremtiden komme til å se en butikkjede som Ellos, Kiwi eller H&M med en egen avdeling for apotekvarer? Dette kommer nok helt an på myndighetene i Norge og hvor fremsynte og innovative personene som fremover investerer i nettapotek.

Nettapotek har fordeler fra dag en

Ved nystart av en butikk eller en bedrift må man ikke bare tiltrekke seg kunder, men man skal også promotere produktene man tilbyr og gi inntrykk av å være et seriøst utsalgssted.

Nettapotek har fordeler

De som starter et nytt nettapotek i Norge, har allerede fra dag en disse fordelene:

  • Alle nettapotek i Norge godkjennes av legemiddelverket og må ha dette godt synlig på nettsidene. Dette gir nye nettapotek en automatisk sikkerhet mot kundene som en seriøs aktør.
  • Et nytt nettapotek selger produkter og legemidler som allerede er godt kjent blant de som handler eller skal løse inn resepter. De slipper dermed unna med å kunne fokusere i starten på promoteringen av nettapoteket, istedenfor markedsføring av produkter.
  • Her i landet er dette fremdeles en underutviklet bransje og mulighetene et nytt nettapotek har til å ta betydelige markedsandeler er stort. Omsetningen vil komme til å øke stort i de neste 4-5 årene fremover, siden vi fremdeles ligger godt under nabolandene og spesielt Sverige.

Designet kan gi forandre et nettapotek

Glem små eller store lokaler, om man er plassert på et kjøpesenter eller ligger like ved gågaten. Apotek ser ofte like ut og kan for mange virke kliniske og rettet mot kundene som skal kjøpe sine livsviktige medisiner.

forandre et nettapotek

I tillegg til legemidler har man også i flere år kunnet kjøpe andre produkter som for eksempel gode hudpleieprodukter, helsemidler og varer rettet mot ferie og reise. Hudpleie- og sminkeserier som selges på apotek oppfattes umiddelbart som serier som er av god kvalitet og er god for kroppen. Det er nettopp fordi de selges på et apotek som i utgangspunktet blir sett på som et seriøst og faglig tungt utsalgssted.

Ved å lansere et nettapotek så kan man faktisk gjøre et traust apotek til noe mer luksuriøst og glamorøst ved ganske enkelt designe nettstedet slikt. Den seriøse delen er alt i boks ved å være et apotek. Ser man på for eksempel lynxapotek.no, så har de et design som skiller seg fra mange av de andre. Ved å velge en stil som har farger og fonter som virker mer delikate, så kan dette likeså godt være et lekkert parfymeri som et nettapotek.

Nisjer og vareutvalg

Siden en ikke behøver å tenke på fysiske begrensninger med tanke på lokalets størrelse, så kan man egentlig ha så mange varer man vil i et nettapotek. Noen velger å finne sin egen nisje som det å bevege seg mot sportslige og atletiske produkter, mens andre tenker helsekost i tillegg til ordinære apotekvarer.

Tenker man derimot skjønnhet, så er mulighetene store for å virkelig kunne hevde seg. De fleste er klar over at apotekene fører hudpleieserier som egner seg for sart og sensibel hud.

Nisjer og vareutvalg

Hvorfor ikke også inkludere sminke og parfymer, ulike hårprodukter, børster og ulike produkter av god kvalitet. Er alt testet og trygt å bruke for alle, vil nettapoteket bevege seg mot et uendelig større marked.

Ta for eksempel hårfarge til bruk for farging av hår hjemme. Dette er produkter som selger godt i både parfymerier og ulike kleskjeder. Det er et hav av ulike merker og som kunde kan man bli usikker på kvaliteten til de ulike samt hvilke som passer til de med allergier og lignende. Hadde et nettapotek hatt hårfarger i sitt sortiment, ville mange valgt å handle derfra i forhold til å handle hårfargen fra en kleskjede.

Vær god på det man kan og samtidig tenk nytt

Rask levering rett hjem av alle typer legemidler er et must for alle nettapotek. Gjør det enkelt å bestille medisiner på resept og samtidig frist med sminke og sminkekoster som er naturlige og rene for huden. Et nettapotek kan være så mye mer enn hva et apotek er.

Kilder: