Tannbleking

Tannbleking hjemme eller hos tannlege

Dersom man ønsker å få hvitere tenner, så har man i grunn tre alternativer. To av disse skal vi se nærmere på i denne artikkelen, mens det tredje og dårligste skal vi ekskludere allerede innledningsvis.

Og det er bruk av tannkremer kjøpt i dagligvarehandelen som lover hvitere tenner – for disse produktene har blitt testet av både forskere og forbrukere uten å gi nevneverdige resultater. Med andre ord må du kjøpe et produkt for bleking av tenner hjemme, eller reise til tannlegen for å få bleket tennene dine.

Men er det hjemmebleking eller bleking av tenner hos tannlege som gir deg best resultat når det kommer til det å få hvite tenner med tannbleking, og er det egentlig trygt å gjøre det selv? Og hva med kostnadene? Vi skal nå gi deg svarene.

Fordeler med å bleke tenner hjemme

Tannbleking

Den største og mest åpenbare fordelen med å bleke tennene hjemme ved hjelp av egnede produkter, er kostnaden. Du kan kjøpe tannblekingspenner og tannblekestrips på nettet for en brøkdel av prisen som du betaler for en tannlegebehandling.

For å sette et konkret eksempel kan vi si at du kan få hvite tenner ved behandling hjemme til en pris på under 500 kroner, mens det sjeldent koster under 5000 kroner dersom du ønsker en full behandling hos tannlege i Bergen med kontroll og oppfølging.

Resultatet blir dessuten like bra ved bruk av produkter for hjemmebleking. Ofte ser vi at tannlegene bruker nøyaktig de samme produktene som selges på nettet, men de tar seg altså betalt for kontroller og undersøkelser som strengt tatt ikke er nødvendige i de fleste tilfeller.

Har du friske og flotte tenner som dog bærer preg av misfarging (kommer ofte ved bruk av tobakk eller mye kaffedrikking), så vil du klare deg fint med tannbleking hjemme. Det er dessuten langt mer effektivt enn å reise til tannlegen, da de fleste behandlinger kun krever mellom 10 til 20 minutter daglig bruk over en 14dagers periode.

Vi ser åpenbart flest fordeler med å bleke tennene hjemme – og igjen vil det være prisen som er avgjørende for de fleste. Men dersom du ønsker den tryggheten det gir å oppsøke tannlege, så anbefaler vi at du leser neste avsnitt.

Fordeler med å bleke tenner hos tannlege

Mens det kan gi svært gode resultater og er en meget billig metode å skaffe seg hvite tenner på, så er ikke hjemmebleking av tenner noe for alle. Vi skjønner at man kan være skeptisk til å gjøre det selv, og da kan det være en god idé å oppsøke tannlegen for den første behandlingen.

Vi må uansett presisere at det er helt trygt å gjøre det på egen hånd, men har man råd til tannlegekostnaden er det naturligvis bare en fordel å få tannlegens ekspertise under behandlingen.

Spesielt vil det være gunstig å bleke tenner hos en tannlege dersom du har store slitasjeskader på tennene. Da vil han kunne gi deg råd til hvilke produkter som bør brukes, og det kan være nødvendig med noe annet enn det mest populære på markedet. Samtidig slipper du naturligvis å gjøre jobben selv, og for enkelte produkter som skal brukes hjemme må man sette av inntil en time hver dag i to uker for å fullføre behandlingen.

Enkelte tannleger bruker produkter med sterkere innhold av blekningsmiddel, og vil følgelig kunne gi deg hvitere tenner med et raskere resultat og på kortere tid. Følgelig er dette en av årsakene til at mange velger å oppsøke tannleger for å få hvitere tenner, men som vi snakket om tidligere i artikkelen så koster det mye penger. En fullverdig tannbleking hos en tannlege koster sjeldent under 5000 kroner, og gjerne en god del mer enn som så.