Oolong te kan bedre din helse

Oolong te kan bedre din helse

Oolong te er en blanding av te som er veldig mørk i fargen, noe som er en egenskap den oppnår fra produksjonsprosessen der tebladene er tørket grundig under solen til fargen deres blir veldig mørk. Det er der den får navnet fra, fordi den direkte oversettelse for Oolong te er ”kråkete”, altså svart.

Oolong te er mest populært i Sør-Kina og blant oversjøiske kinesiske samfunn av sørkinesisk avstamning. Som mange andre teblandinger gjennomgår Oolong te en viss grad av oksidasjon, men avhengig av formålet, så er variasjonen oksidasjonsnivå alt mellom 8% og 85%.

Bruken av Oolong te

Oolong te har blitt en integrert del av den sørlige kinesiske kulturen. Ikke bare brukes det som en uformell drink, men den har helsefremmende egenskaper også. Den viktigste helsegevinsten ved å drikke Oolong te, og te generelt, er antioksidantene som finnes i te.

Selv om oksidasjon er en normal kroppslig prosess der glukose omdannes til energi, så er det likevel den samme forbrenningsprosessen for å forbrenne drivstoff i bilens motor. Derfor kan antioksidanter hjelpe sterkt med å minimere den skaden som her oppstår.

Bruken av Oolong te

Ikke bare er antioksidanter kjent for å bremse aldringsprosessen, men polyfenolantioksidanten som er til stede i Oolong te er også kjent for å kunne bidra til å aktivere enzymer som hjelper i utnyttelsen av fettlagre, og den hjelper derfor med vektnedgang.

På toppen av det hele, så brukes Oolong te som et kulturelt element i visse seremonier i den sørlige kinesiske kulturen. Den viktigste seremonien som involverer Oolong te er Gongfu te seremonien.

Teen benyttes også i sørkinesiske bryllup der brudeparet skal servere te til sine foreldre og motta en gave med penger som et tegn på hell. Bruden og brudgommen vil deretter bli servert te av barn og gi dem penger som et tegn på ansiennitet. Dette er en integrert del av enhver autentisk sørkinesisk vielse.

Din kopp med Oolong te bør være velvalgt

Kopp med oolong te

Ettersom kulturer blir spredt over hele verden raskere og enklere enn noensinne, så er det bare forutsigbart at kulturer og deres produkter som historisk sett ikke har fått mye oppmerksomhet får økt oppmerksomhet i moderne tid. Svart te har i lang tid vært den mest populære formen for te, men Oolong og grønn te tar virkelig innpå.

Når folk fortsetter å gjøre seg kjent med Oolong te, så vil helsemessige fordeler, så vel som kulturell betydning, komme til overflaten og bli bedre kjent for allmennheten!


Tagger: