Søkemotoroptimalisering

God nettsidestruktur er viktig for SEO

Søkemotoroptimalisering er som du sikkert vet, en viktig del av markedsføringen for en nettside som ønsker å bli funnet i søkemotorene. SEO er kort for søkemotoroptimalisering.

SEO-retningslinjer gir oss råd om hvordan nettsider best indekseres av søkemotorer, men det er også viktig å tenke gjennom strukturen på nettsidene for at søkemotorene skal få best mulig resultat ved indekseringen av sidene.

Benytt effektiv URL struktur

Søkemotoroptimalisering er i bunn og grunn noe man gjør for å gjøre en nettside så brukervennlig og og nyttig for sluttbruker som mulig. Der er viktig å vurdere nettsidenes struktur for å sikre både at søkemotorenes crawlere kan navigere på sidene deres og at besøkende lett finner frem og anbefaler sidene for andre. URL bør inneholde forståelige ord slik at man enkelt finner tilbake til sider man tidligere har vært innom. Dette vil også bli registrert av crawlere når de indekserer nettsidene.

Husk også at URL vil vises i søkeresultatet og blir vurdert av besøkende når de skal bestemme hvilket treff de klikker seg inn på. En informativ URL er lettere å velge enn en bestående av kryptiske ord. Planlegg katalogstrukturen på sidene dine og bruk en enkel og effektiv URL struktur. Det er også lurt å bruke en unik URL for å nå hvert dokument. Bruker man flere linker kan man risikere at forskjellige brukere når forskjellige versjoner av domentene.

SEO

Optimal navigeringsopplevelse på nettsidene

Nettsidenes navigeringsdesign er viktig for både besøkende og for søkemotorene. Søkeresultat som presenteres bruker nettsidenes navigasjonsdesign til å bedømme webmasters prioritering av innholdet. Det er derfor viktig å planlegge navigeringsdesign for en optimal navigeringsopplevelse på nettstedet deres. En godt planlagt temaoppdeling sikrer både at besøkende finner raskt frem til informasjonen de ønsker, og at søkemotorene gir treff på informasjon du synes er viktig på sidene deres. Det er ellers viktig at lenker på sidene fungerer. Søkemotorenes crawlere følger lenkene og indekseringen av sidene avhenger av at den kommer til gyldige sider. Det kan også være lurt å vurdere hvordan nettstedet håndterer at besøkende forsøker å navigere på uvanlige måter og får feilmeldinger om at siden er ugyldig.

Det er lurt å sette seg inn i hva søkemotorer legger vekt på i søkeresultatene for å sikre å få mest mulig treff på nettsidene. Strukturen på sidene er en viktig del av hva søkemotorene tar med i vurderingen.